Hur mycket är ett Narrative Clip värt?

Redan efter 24 timmar med min Narrative var jag säker på att detta var en sak som inte helt passade mig. La ut en trevare att jag ville sälja redan i första posten och fick några få förfrågningar, men vi kom inte längre.

I morse slog det mig att jag kunde sälja den via en enkel auktion på Twitter till förmån för Ung Cancer. På så sätt hoppades jag att få in lite pengar till en bra sak för en teknisk pryl som annars bara skulle komma samla damm i en låda. En baktanke var även att en auktion till förmån för en bra sak skulle ge en hel del uppmärksamhet och därmed en snabb affär (orkar inte snick snackare på Blocket liksom).

Skrev ihop en bloggpost om auktionen och skickade ut en tweet (delade även på Facebook). Fick ett par fina RT från personer som har en betydligt bredare samling följare än mig. När auktionen tog slut nu klockan tre kollade jag spridningen (bara på Twitter) och fick följande resultat:

Data hämtat från http://tweetreach.com.
Data hämtat från http://tweetreach.com.

Vill inte dra allt för långtgående slutsatser av talen men tycker ändå det spritt sig ganska bra. Där borde alltså vara något som nappade. Men det var där alltså inte.

Under hela dagen har jag inte fått ett enda bud. Inte en enda förfrågning runt produkten. Glöm inte att vi alltså talar om en produkt som jag tror de flesta i mitt nätverk känner till. En produkt som i praktiken inte finns ute på den öppna marknaden ännu.

Så här i efterhand kanske just budförfarandet gjorde att ingen la något bud. Man vill kanske inte lägga ett allt för lågt och snålt bud öppet. Men jag tror ändå att man kan dra slutsatsen att Narrative Clip är en ganska hårt nischad produkt som det kan vara svår att nå ut med. För inom min ganska tekniskt orienterade sfär av följare så var alltså intresset minst sagt svalt. Detta trots att Narrative Clip fortfarande är ganska ovanlig ute i det vilda.