Framgång är att lära sig av misslyckande

Man ser oftast vad någon gjort fel men är sällan lika uppmärksam på vad som gjorts rätt.
Med facit i hand ser man antalet fel som adderas upp till ett misslyckande, men inte kedjan av händelser som innebär att man lyckas.

I slutet av 90-talet startade jag ett IT bolag i Danmark tillsammans med en vän och ett par större investerare. Vi växte snabbt och det var en spännande och rolig period i mitt liv. Men affärsmodellen höll inte och vi gick i konkurs. Konkursen var ganska tung då jag lånat pengar till min andel och det tog ett par år att rent ekonomiskt komma på rätsida. Brukar skämta att detta var mitt studielån, men det ligger en hel del i det.

Varenda krona var värt det. Erfarenhet är obetalbar och jag har verkligen lärt mig att objektivt se när saker och ting börjar gå snett. Vi kommer helt säkert ställas inför nya och större problem, men det är en del av spelets regler.

Våga misslyckas!

Har Teknograd lyckats?

Företaget lever och mår bra. Vi växer organiskt och har inga lån. Så länge vi kan betala löner till våra anställda och alla mår bra så anser jag att vi lyckats. Men vi är inte nöjda, vi skall bli större och bättre!

Financial Crisis / Finanzkrise
Image by alles-schlumpf via Flickr

3 Replies to “Framgång är att lära sig av misslyckande”

  1. Hej! Du har helt rätt! Tilllåt dig göra fel för det kan vara helt rätt. Att göra fel finns det en orsak att göra fel. Man behöver helt enkelt lära sig av det man gör fel. Och man kommer att göra fel tills man har lärt sig.
    affarsmarknaden

Comments are closed.