Ett roligt dygn för oss nördar

Har blivit inbjuden till Bonnier Hack Day. Anledningen att just jag blev bjuden har att göra med att jag i höstas deltog på ett liknande event, nämligen 24hbc.

Tanken är att man skall koda och bygga en affärsidé på 24 timmar. Hand i handsken för alla oss som dagligen arbetar med att koda och då och då försöker oss på att skapa och realisera en affärsidé.

Redan ett par veckor innan eventet ökar dialogen mellan teamen och ofta helt öppet på t.ex. Twitter. Jag är på inget sätt kopplad till Bonnier förutom att Teknograd har TV4 som kund (vi hjälpte dem i vintras med en del mobilsiter). Som extern är det därför otroligt intressant att se hur de skapar en hype externt runt ett internt event. Förutom hypen runt själva eventet bygger detta även långsiktigt upp Bonniers varumärke. Många utvecklare drömmer om att jobba i det nya coola Bonnier. Bra jobbat Bonnier!

Vad tjänar Teknograd på detta?

Ser det som en ära och en kul sak att få delta! I praktiken gör jag alltså detta gratis. Är övertygad om att jag under dessa förutsättningar får ett öppet förhållande till eventet och kan dessutom skapa något som passar mig tillsammans med valfria deltagare. TV4 fick vi som kunder inte direkt men indirekt efter 24hbc så självklart ligger där ett underliggande affärsintresse i att delta. Men först och främst skall det kodas och jag skall försöka lära mig så mycket som möjligt av de andra och självklart ha förbannat kul!

Reblog this post [with Zemanta]