First run in the Adidas Adizero Adios Pro

I slutet av juni meddelande Adidas att man kunde vara med i ett lotteri för att få chansen att köpa deras nya maratonskor Adidas Adizero Adios Pro. Jag hoppade på och vann en chans att köpa hem ett par.

Släppet verkar ha varit ganska begränsat. Inga skor till pressen eller de vanliga löp-influencers innan. Därför var jag snabb med att snöra på mig skorna och ge mig ut med kameran när de dök upp 9 juli.

Hur var då skorna?

Superlätta, snabba och relativt stabila med tanke på stack height. Tydligen är där karbonpinnar istället för platta i framfoten. Tror faktiskt jag märkte det. Detta kan eventuellt ge en bättre rullning i steget, men jag vet inte. Slitytan under är minimal så blir spännande att se hur länge de håller.

Tanken var att pröva maraton måltempo men hamnade ner på halvmaratempo. Fick jobba för den farten men hängde nog mest samman med att jag ätit en massa matjessill precis innan löprundan.

Ser fram emot att köra några längre pass i maratonfart med skorna och se hur jag återhämtar mig. Just återhämtningen tycker jag är ett bra sätt att mäta en tävlingsskos kapacitet.