2010 året som gått

Försöker summera mitt 2010. Tänker jag tillbaka har det hänt ganska mycket.

Årets Guld: @_Deportivo vann guld i klassen samhällsinformation på Spinngalan.
För knappt ett år sedan berättade @StefanRonge, som jag lärt känna via Twitter, att de skulle starta en ny byrå. Han undrade om Teknograd kunde tänka sig att hjälpa dem med en del projekt, vilket vi självklart var. Ett av dessa projekt var Facebook applikationen Kaloriprofilen som utvecklats på uppdrag av IQ. Bra kod skall vara ett stabilt fundament för budskap och idéer.  Vår kod gjorde precis detta för en ytterst framgångsrik kampanj.
Från en tweet till ett guld.


Årets support:
Mina kollegor i Norge.
Sitter själv på kontoret här i Trelleborg, resten av Teknograd sitter i Oslo. Dagligen använder jag dem som fallback lösning när min kunskap eller tid tryter. Ensam är inte stark och där är uppenbara fördelar för våra kunder att jag har mina kollegor att falla tillbaka på.


Årets entreprenör:
@jlhornberg som startat GiveWatts.org.
Jesper har lyckats utveckla ett unikt välgörenhetskoncept baserat på öppenhet, effektivitet och med konstant fokus på klimatpåverkan. Jesper och GiveWatts kommer skapa mallen för hur framtidens välgörenhet bör fungera. Har ni julklappar kvar att köpa? Varför inte några watt – http://L2W.no/lpn0?


Årets möte:
Fick 5 min med @ev på Chirp.
Twitters utvecklarkonferens Chirp var självskrivet för mig. Dels har jag arbetat otroligt mycket med deras API men framförallt har min vardag helt förändrats sedan jag aktivt började använda Twitter. Tog tag i Evan för att diskutera hur man kunde lösgöra varumärkesnamn som tagits av “fel” personer. Otroligt öppen diskussion som snabbt gled in på andra intressanta ämnen. Hela veckan var en ögonöppnar för mig och bevisade hur viktigt det är att vara på rätt plats om man har en startup.


Årets 24 timmar:
Spenderades tillsammans med @stroemberg och @erikakihlgard på Bonnier Hack Day.
Att som extern få en liten inblick i den kraft som finns i en större organisation är galet spännande. Träffade många intressanta, engagerade och smarta människor som åter igen bevisar för mig hur viktigt det är för mina egna idéer att höra andra berätta om sina.
Vårt projekt vann inte, det var inget hack, det var en affärsidé. Lockas av tanken att vissa delar av affärsidén kommer användas i News+. Men det är självklart bara spekulationer.
Tack @pauspling för att du drog igång detta och för att jag fick komma.


Årets mitt i prick:
Middag med @jocke och @perkovich en varm sommarkväll på Österlen.
Mitt i semestern möter jag Per och Joakim på restaurang Friden. Vi talade om högt och lågt, vände och vred på argument och tankar. En energikick inför hösten. Semesteravslappnat, trevligt och gör det gärna igen.


Årets första resa:
London 3 jan. för ett dop och för att träffa http://flook.it.
Spännande att delta som fadder på ett rysk-ortodoxa dop. Blev lite uppståndelse när prästen insåg att jag varken var ryss eller ortodoxa. Men barnet blev lugn i min famn och det övertygade prästen.
Att träffa Flook och diskutera integrationen av http://TweetJourney.com var spännande och rätt början på året.