Trelleborg virtual Boston Marathon

Det har varit en lång resa. Ett naivt mål sattes upp i början av 2014, jag skulle kvalificera mig till Boston Marathon. Världens mest prestigefulla maraton. Det tog lite drygt 20 maraton innan jag för ganska exakt ett år sedan fick bekräftat att min tid från Copenhagen Marathon 2019 höll för en startplats i det 124:de Boston Marathon. Ett lopp som skulle gå av stapeln den 20 april.

Loppet flyttades fram till september i hopp om att Covid-19 situationen skulle se bättre ut. Det gjorde det inte och man valde att låta deltagarna springa loppet hemma.

Där är vi alltså nu. På hemmaplan skall jag springa mitt första Boston Marathon. Mitt startnummer har kommit och precis som allt annat med Boston så är där en historia bakom, numret är inte slumpmässigt valt. Det visar min prestation i förhållande till alla andra deltagare. Så av drygt 30 000 startande så ligger jag i den övre tredjedelen. Det känns ganska stort!

Lördagen den 12 september kl. 09:00 startar jag mitt Boston Marathon här i Trelleborg. Kommer sätta upp en depå på gatan utanför mitt hus och mätt upp en slinga på drygt 6 km som jag kommer springa 7 varv på. Familjen kommer spela musik vid depån och fylla på vätska inför varje varv.

Rationellt får jag inte helt detta att gå ihop. Detta är inte Boston och jag skall alltså springa 42195 meter hemma för att bevisa vad? Tror det handlar om att avsluta något jag påbörjat. Min uppladdning inför vårens lopp började i slutet av förra året. Jag vill få detta gjort. Jag vill pressa mig till en nivå där jag vet att jag måste kämpa för varje steg. Jag vill in i zonen där allt handlar om att ta ett steg till. En vanlig löprunda ger mig inte den motivationen. Ett lopp däremot!

Till min hjälp har jag bett ett par starka löpvänner att hänga på och springa hela eller delar av sträckan med mig. När jag lider är jag ganska fåordig. Men deras blotta närvaro kommer ge mig styrka och motivation. Det hypnotiska i att springa i grupp. Våra gemensamma steg skapar rytmen. Framåt, framåt.

Är du i stan och vill heja så hittar ni banan här: https://www.strava.com/segments/25405608. Starten går 09:00. Vi springer motsols och räknar med att passerar JW Wulffsgatan vart 27 minut.

Känner tacksamhet för att familjen och löpvänner ställer upp och hjälper mig genomföra detta. Hade inte haft motivationen till att göra det utan er!

Den 12 september kommer förhoppningsvis gå till historian som den enda gången Boston Marathon sprangs på gatorna i Trelleborg.